onsdag den 30. oktober 2013

Hvad posten bragte #4



Jeg sad fordybet i en bog, da det i går bankede på døren, og min gode gamle post stod udenfor med en pakke til mig, og så bliver man jo glad, for det er altid så dejligt at få en pakke, specielt når vejret er lidt trist, og man bare gerne vil sidde indenfor med en god bog. Jeg tror egentlig, at posten er lidt træt af mig, for jeg har godt nok modtaget alle mulige pakker her på det sidste. Pakken han medbragte var fra People's Press, og den indeholdt to anmeldereksemplarer fra deres efterårsprogram. Den ene er Morten Grundwalds nye biografi "Min tid i gule sokker" som er fortalt til Per Kuskner. Jeg har allerede bladret lidt i, og den er bl.a. fyldt med en masse flotte billeder fra Olsen Banden filmene, den ser rigtig flot og spændende ud. Jeg elsker gamle danske film, og jeg glæder mig derfor meget til at læse den. Den anden bog er af Hans Fallada og hedder "I mit fremmede land", denne bog er en dagbog skrevet, mens Fallada var taget til fange under 2. verdenskrig, den er skrevet i 1944. Perioden interesserer mig meget, og selvom jeg ikke tidligere har læst noget af Fallada, glæder jeg mig til at dykke ned i denne hemmelige dagbog, som han formåede at smugle med ud fra anstalten, hvor han var indespærret.
 

søndag den 27. oktober 2013

Travlhed, læsning, sang, store oplevelser og kreativitet


Der har været lidt stille på bloggen de sidste par dage, jeg har haft utrolig travlt med alt muligt, og pludselig er der gået alt for mange dage, siden sidst. Jeg har da heller ikke fået læst særlig meget, selvom jeg har en masse hængepartier liggende på skrivebordet. Jeg er dog blevet færdig med "The Waves" af Virginia Woolf, som jeg er meget imponeret af, og jeg glæder mig til at anmelde den her på bloggen. Jeg er faktisk ikke kun blevet færdig med Woolfs "The Waves", jeg er også så småt begyndt at læse endnu en bog til undervisningen; "Livet en Brugsanvisning" af Georges Perec, faktisk er denne roman til det samme fag som Woolfs "The Waves", jeg har dog endnu ikke helt dannet mig en mening om romanen, da jeg kun er kommet få sider ind i den. Så jeg tror, at jeg vil finde den frem fra tasken og få læst lidt mere i den, inden weekenden er omme.
Travlhed de sidste par dage har bl.a. været på grund af en "kor-weekend", jeg synger i et kirkekor, og vi laver 2 gange 2 store koncerter hvert år, som vi er i gang med at øve til, vi er to kor, der sammen med vores korledere/organister (der er mand og kone) hvert år har en weekend, hvor vi bare øver og øver og øver, desværre er der bare ikke internet på den spejderlejr, hvor vi synger. I fredags var jeg i Fredericia til Kreative Dage, det er en messe, hvor man kan finde inspiration til at strikke, hækle, brodere, sy, lave smykker; alt muligt! Jeg var af sted sammen med min mor, og vi fik da også købt et par ting eller tre. Jeg købte bl.a. et lille hæfte med opskrifter til jule-hækle-figurer, der er bl.a. et helt fantastisk luciaoptog, og så købte jeg også et sæt julemus, der også skal hækles, jeg glæder mig til at komme i gang med dem, de små julefigurer vil jeg gerne have til at stå i min bogreol til jul, for jeg synes, at det kunne blive rigtig fint. Det sjoveste i denne weekend har dog været i eftermiddags, da jeg mødte min bedste veninde lille nyfødte datter, hun er bare så sød og fin, jeg havde selvfølgelig bl.a. købt en bog til hende i barselsgave, for det bliver man jo næsten nødt til med min uddannelse... Det er nu noget helt specielt, at møde sådan en lille en for første gang.
Nu sidder jeg så og slapper af efter en begivenhedsrig weekend, mens jeg får skrevet lidt her på bloggen, for jeg må indrømme, at jeg har savnet, at være herinde, og jeg er også håbløst bagud med at læse alle andre bloggeres fine indlæg.
 
Hvad har I fået weekenden til at gå med?
 
 
 

onsdag den 23. oktober 2013

Efterårsferien går på hæld

 
Nu tænker i måske, at det er da lidt sent med den efterårsferie, men jeg har haft ca. 2 ugers efterårsferie på grund af aflyst undervisning, så min ferie slutter først i morgen. Egentlig havde jeg tænkt mig at læse en masse i efterårsferien, men jeg har ikke fået læst meget andet end lektier. Nu håber jeg bare, at de næste uger byder på lidt mere hyggelæsning, for jeg trænger virkelig til at læse en god roman, som jeg selv har udvalgt. Efterårsferien har været fyldt med fødselsdagsfester og hygge med familien, jeg har fået bagt en masse, set noget godt fjernsyn og været til loppemarkeder. Jeg har nydt det smukke efterår, de smukke blade der nu er begyndt at falde lydløst til jorden for der at danne et smukt tæppe af gule og orange farver, jeg har gået ture i den smukke skov og kigget længelsfuldt på min nyindrettede bogreol. Jeg glæder mig til at have undervisning igen, for to ugers ferie er alligevel meget, og jeg savner altså lidt studiet og mine dejlige studiekammerater, men tror alligevel at dagen i morgen skal byde på kage, for det bliver nok lidt hårdt at starte ud med seks timer, når man nu har haft så meget fri.
Virginia Woolfs "The Waves" ligger stadig på mit bord, jeg læser hende i større og mindre bidder, for selvom hendes sprog er helt fantastisk dragende, har jeg brug for pauser i min læsning på grund af faget, som jeg læser denne roman til. Jeg overraskes igen og igen af Woolfs helt utrolig smukke måde at formulere sig på, og hendes snørklede formuleringer passer perfekt til denne årstid, hvor man kan læne sig tilbage med en kop varmt "et eller andet" og et stykke kage og fordybe sig i en perfekt efterårsstemning.
Jeg kigger ud af vinduet på den mørkeblå himmel, udenfor mit vindue er det blæst op, og grenene fejer i vinden, efteråret er en dejlig årstid, for det er der, hvor man virkelig kan fordybe sig i hygge og forsvinde imellem siderne i en god bog i efterårets gyldne skær, der strømmer ind ad vinduerne.
 

 

tirsdag den 22. oktober 2013

Gemte og glemte skatte #9

 
Fredag og lørdag var jeg til loppemarked, jeg håbede på at finde en masse nye bøger, men var dog lidt skuffet over mængden af bøger, der var desværre ikke ligeså mange "fund", som der plejer at være. Jeg fandt dog alligevel en fin lille stak med meget varieret indhold. Når jeg er på loppemarked, kigger jeg efter flere forskellige typer bøger. Jeg køber pæne gamle bøger primært på grund af udseende, men de gamle smukke bøger byder også tit på nogle historier, som man ikke længere ser så tit. Derudover leder jeg efter klassikere, her er det specielt danske bøger, da det ikke er så tit, at der er en stor mængde udenlandsk litteratur, men jeg bliver altid glad, når jeg finder nogle gode engelske bøger, og så endelig den sidste kategori; "bøger der lyder spændende"; bøger som jeg ikke kender, eller ikke ved særlig meget om, men som ser eller lyder gode, sådanne bøger finder også ofte med mig hjem, her er der nemlig en mulighed for at prøve nogle nye forfattere eller genrer uden at skulle ofre så mange penge på bøger, som man ikke kender så meget til. Jeg fandt otte bøger på loppemarkedet.
 

Bøgerne der fulgte med mig hjem var:
 
"Lady Chatterleys Lover" af D.H. Lawrence, en klassiker som jeg aldrig har fået læst, jeg elsker Penguins orange bøger, og jeg leder altid efter flere bøger fra denne serie, derfor snuppede jeg denne med det samme, selvom den er lidt misfarvet og har den der meget gamle lugt, så glæder jeg mig til, at den skal stå i min bogreol.
 
"Krøniker fra Kong Erik af Pommerns Tid" af Carl Bernhard, en gammel bog udgivet i 1882. Jeg synes, at bogens omslag er utrolig smukt, og selvom den har et par skrammer og trænger til at få limet ryggen et smule, så blev den nødt til at finde en plads i min reol, detaljerne på forsiden og ryggen er så utrolig flotte.
 
"Om tidens teater" af Bertolt Brecht er en af de bøger, som jeg køber på grund af mit studie. Teoretiske bøger om litteratur køber jeg altid, når jeg falder over dem, og jeg har ofte brugt indkøbte bøger til eksamensopgaver.
 
"Robin Hood: Barnet i Skoven", denne bog købte jeg udelukkende, fordi jeg har set tv-serien, og når Richard Armitage er på coveret af en bog, bliver man da nødt til at eje den!
 
"En Dødsnat" af Marie Bregendahl, en bog som længe har stået på min læseliste. Samtidig er den en del af mit nye projekt, hvor jeg vil forsøge at anskaffe mig så mange af DSL/Borgens Danske Klassikere serie. Disse udgaver er rigtig gode, og de plejer at have en god introduktion til teksterne og perioden.
 
"Børnenes Julebog", det er jo snart jul, så en julebog kan man jo altid bruge.
 
"Den Ensommes Vej" af Johannes Hohlenberg er en bog om Søren Kierkegaard, jeg synes Kierkegaard er rigtig spændende, og jeg vil gerne læse mere af ham og om ham.
 
"Lykke-Peer" af H.C. Andersen, jeg har aldrig læst den, men jeg synes udgaven var rigtig fin, så også den kom med hjem.
 
 

torsdag den 17. oktober 2013

The readathon that never were! (and the bookshelves that were instead)


 
I lørdags var der readathon, og selvom jeg havde travlt og skulle holde fødselsdag søndag, havde jeg tænkt mig at deltage en lille smule, det endte dog med at de 24 timer gik, uden at jeg havde læst et ord! Jeg bagte, ryddede op, men det vigtigste af alt er, at jeg fik ryddet op i min bogreol. Det har længe været et projekt, der har stået højt på dagsordenen, og da jeg fik købt 4 kasser, der kan stå under min seng, kunne jeg endelig begynde at rydde lidt ud i de bøger, jeg ikke længere ville have stående. Så selvom jeg ikke fik læst, brugte jeg dog alligevel en masse tid på bøger. Men jeg glæder mig til næste gang, der er readathon, hvor jeg håber at kunne deltage, jeg nød nemlig rigtig at følge med i alle andres fantastiske bogoplevelser i løbet af dagen, og jeg længtes efter at kunne være med.
 
På trods af nyindkøbte kasser, mangler jeg stadig plads til bøger, men nu er min reol da blevet lidt pænere at se på, og nogle af mine yndlingsbøger har endelig fået en god plads, mens andre bøger, der ikke formåede at fange min opmærksomhed, er blevet gemt væk. Jeg ville ønske, at alle mine bøger kunne stå pænt fremme, men først har jeg nok brug for et hus med et bibliotek, og det har desværre lange udsigter. Faktisk har jeg altid drømt om at eje et bibliotek, sådan et lidt ligesom det Udyret giver Belle i "Skønheden og Udyret" eller et ligesom de store støvede rum, som altid findes på gamle slotte eller herregårde i engelske film. Et bibliotek der har en af de der stiger med hjul, nogle store lækre skriveborde og lænestole, og hvor der er et kæmpe bind, hvor alle titlerne i biblioteket er skrevet ind med sirlig hånskrift.
Biblioteket skal være fyldt med farvestrålende paperbacks og læderindbundne klassikere; nyt og gammelt forenet på de høje reoler og lange hylder, hvor man kan lade sin hånd løbe langs med bøgernes rygge og høre deres lokken og kalden, når de hvisker, at man skal tage dem ud fra deres hjem på hylden og opleve deres smukke historier. Men indtil videre må jeg altså nøjes med to reoler fra IKEA, og det er da heller ikke dårligt...
 
Der er intet system i min bogreol, kun at bøger der "hører sammen" helst skal stå ved siden af hinanden, så f.eks. alle min Harry Potter bøger står side om side. Jeg har før forsøgt mig med at have bøgerne stående mere systematisk, men jeg blev hurtigt træt af en endeløs omrokering af bøger, når nye værker skulle finde en plads på de alt for små hylder. Så nu står bøgerne lidt hulter til bulter, selvom der dog altid tegner sig et mønster, flere biografier står f.eks. ved siden af hinanden, mens Stephen Frys bøger står og griner til hinanden ved siden af J.K. Rowling, der nu har fået overtaget mere end én hylde. Og så er alle mine Wordsworth Classics blevet stablet ovenpå hinanden på øverste hylde, jeg kan faktisk rigtig godt lide deres sorte rygge med et smukt billede i den ene side, før stod de rundt omkring blandt de andre bøger, men jeg synes rigtig godt om, hvordan de ser ud, når de ligger ovenpå hinanden.
Jeg mangler lige den sidste finjustering, inden jeg er helt tilfreds med resultatet, men jeg synes, at helhedsindtrykket er blevet rigtig fint og knap så rodet som tidligere. Men bogreolen er for mig en evig kamp, for nye bøger bliver ved med at indfinde sig og kræve en plads blandt alle de andre, og jeg ved at bogreolen efter et stykke tid igen ender i kaos, men lige nu nyder jeg at have en bogreol, hvor bøgerne står pænt og ordentligt side om side, mens deres historier, verdener og personer står og venter på at blive taget frem i lyset og opdaget for første gang eller  på ny.
 
Jeg vil senere lave et længere indlæg om min bogreol, men her er et par billeder af, hvordan nogle af hylderne nu tager sig ud.
 

onsdag den 16. oktober 2013

Currently reading #13

 
Det er koldt og gråt udenfor, og jeg beundrer de smukke blade, der er begyndt at falde af træerne, jeg har placeret mig i sofaen og er begyndt på "The Waves" af Virginia Woolf. Romanen har længe stået på min liste over bøger, der skal læses, men nu skal vi bruge den i undervisningen, og så kan jeg jo endelig få den læst. Jeg er meget fascineret af Virginia Woolf, den eneste af hendes romaner, jeg har læst, er  "To the Lighthouse", som, selvom det tog tid før den virkelig fangede mig, var helt fantastisk. Det er en helt anden måde at læse og skrive på, hendes sprog er vidunderligt, og tankerne er forvirrede, jeg har endnu ikke (på side 33) vænnet mig til sproget og opbygningen i romanen, men jeg glæder mig til at læse den færdig, for "The Waves" er virkelig meget anderledes, end bøger jeg før har læst.
Min efterårsferie står i år i lektiernes tegn. Jeg har et par (eller tre) romaner, der skal læses, og en helt masse svær faglitteratur, som jeg skal have læst op på, noget af det er hængepartier fra timer, som jeg ikke fik læst det hele til, og her i ferien, skal jeg altså have det hele læst. Bøgerne som jeg gerne skal have læst til undervisning efter ferien, er; "Livet en brugsanvisning" af Georges Perec og "Af en endnu levendes papirer" af Søren Kierkegaard. Derudover håber jeg dog, at jeg kan nå at hyggelæse lidt, for jeg har flere romaner, som jeg er i gang med at læse bl.a. "One Day" af David Nicholls.
Lige nu nyder jeg dog bare, at man kan få lov til at læse fantastiske Virginia Woolf til undervisningen, og jeg vil søge tilbage til sofaen og få læst lidt mere.

Hvad læser I i efterårsferien?

mandag den 14. oktober 2013

Så fik man alligevel en enkelt bog i fødselsdagsgave...



Jeg havde jo skrevet om på min fødselsdag, at jeg ikke fik så mange bøger i gave, fordi jeg tit selv køber dem, eller at de skal skaffes hjem fra udlandet, men jeg fik alligevel en enkelt bog! Af min søde Bedstemor fik jeg nemlig "Looking for Alaska" af John Green, en bog som jeg har hørt meget godt om. Efter jeg læste "The Fault in our Stars" (anmeldelse her) havde jeg lyst til at læse noget mere af Green. Selvom bøgerne mest henvender sig til yngre læsere, så er han så utrolig velformuleret, at det bare er ren nydelse at læse, så jeg glæder mig sådan til at give mig i kast med mere af hans forfatterskab.
Jeg holdte for resten fødselsdagsfest i går, og jeg havde haft gang i noget bagning som jeg da også lige viser frem her på bloggen, det var nemlig første gang jeg forsøgte mig med at lave en lagkage, og så med marcipanlåg, den smagte supergodt, jeg bagte kakaobunde og lavede hindbærskum med makron i, og så rullede jeg marcipan ud til låg. I aftes efter gæsterne var taget hjem, nød jeg et stykke sammen med "One Day" som jeg stadig er i gang med, kage og bøger er bare altid lækker hygge! (for resten er kagen ikke bulet det er bare flødeskum under marcipanen, der blev ekstra tydeligt på billedet).

fredag den 11. oktober 2013

Currently reading #12

 
I dag begyndte jeg på "Andre Steder, Andre Drømme" af Daniyal Mueenuddin; et anmeldereksemplar fra saxo.com. Bogen foregår i et miljø, der er langt væk fra vores samfund nemlig i Pakistan, her er grænsen mellem rig og fattig meget skarpere. Jeg har indtil videre læst to af de otte fortællinger som bogen er bygget op af. De er rigtig spændende og jeg glæder mig til at læse den færdig.
 
I dag fik jeg endelig efterårsferie, faktisk i næsten to uger, for jeg skal først til undervisning igen torsdag d. 24. oktober. Det bliver en efterårsferie i litteraturens tegn, for jeg skal både have læst op på forsømte tekster om oplysning og modoplysning i Europa, og så skal jeg have læst et par romaner eller tre til undervisningen efter ferien. Heldigvis er det bøger, som jeg glæder mig til at læse, specielt ser jeg frem til "The Waves" af Virginia Woolf, som længe har figureret på min læseliste.
 
I morgen er der jo Readathon, desværre er jeg travlt beskæftiget med bagning og småoprydning osv. da jeg skal holde fødselsdagsfest for familien søndag, så sidde oppe hele natten kan jeg heller ikke rigtig. Jeg håber dog at få læst et par småbøger, så jeg kan være en lille smule med, og så krydser jeg fingre for, at jeg kan være 100% med en anden gang, for jeg synes at det er sådan en fantastisk idé!
 
Dagen i dag har også budt på videre oprydning i min bogreol, og mine yndige Barnes and Noble leatherbound classics har endelig fået en plads på en af hylderne, det har de også ventet på længe! Det er et større projekt med den bogreol, men forhåbentlig ender det hele godt, jeg har i hvert fald fået en masse bøger lagt i kasser, og satser på at blive færdig med projektet i morgen. Billedet herunder viser en af mine kæmpestakke med bøger, den står i øjeblikket op af min reol. Glæder mig sådan til, at mine bøger ikke længere står i bunker alle steder på gulvet.
 
 
 
 

torsdag den 10. oktober 2013

Fødselsdag og hygge


Billedet er fra en tidligere fødselsdag - jeg har en stor svaghed for den der type kagemand, faktisk plejer vi altid at få sådan en når jeg holder familiefødselsdag!

I dag har jeg fødselsdag, jeg fylder 23 og har haft sådan en hyggelig dag indtil videre. Jeg har fået nogle dejlige gaver af mine forældre - dog ingen bøger! Faktisk er det ikke så tit, at jeg får bøger i gave, for jeg når for det meste selv at købe dem, jeg ønsker mig, og hvis jeg ikke gør, er det for det meste en engelsk bog, som familien ikke rigtig kan nå at skaffe hjem, når jeg endelig får mig taget sammen til at skrive en ønskeseddel. Jeg startede dagen med gaver, sang og rundstykker sammen med mine forældre. På uni (med alt for mange timer) har Rikke, Heidi og jeg hygget os med kage, Heidi havde dejlig banankage med chokoladestykker med, og jeg havde chokolademuffins med, så timerne er egentlig mest gået med at tænke på lækker kage i pausen!

Nu glæder jeg mig bare til, at jeg skal ud at spise, for så står den på lækker mad sammen med mine forældre og min søde Bedstemor. Selvom dagen i dag bestemt ikke har stået i bøgernes tegn (altså bortset lige fra undervisningen på litteraturvidenskab!) så kommer den til det i morgen, for mit store fødselsdagsoprydningsprojekt (ja det har jeg faktisk hvert år...) er at få ordnet min bogreol, det har alt for længe flydt med stakke af bøger overalt på mit gulv, og nu skal de sættes ind i bogreolen, som i forvejen er proppet, det resulterer i et opgør med hvilke bøger, der skal lægges i nyindkøbte kasser og proppes ind under min seng, og hvilke der skal blive stående og sættes ind på nye pladser. Det skal der nok komme et indlæg om senere, jeg er nemlig allerede så småt begyndt og har allerede taget masser af billeder!
 
Nu vil jeg gøre mig klar, og have en fortsat dejlig fødselsdag!

mandag den 7. oktober 2013

Hvad posten bragte #3

 
 
Er der noget bedre end når postbuddet banker på døren, når man går og venter spændt på en bogpakke?! I dag bankede det på døren, og efter at have skrevet under på den der underlige interaktive måde, hvor ens underskrift alligevel bare ligner en toårigs krussedulle, kunne jeg åbne min pakke. Pakken var fra saxo.com med et anmeldereksemplar af "Andre Steder Andre Drømme" af Daniyal Mueenuddin, som jeg glæder mig meget til at læse. Bogen er opbygget af otte forbundne fortællinger, der beskriver livet i forskellige samfundslag i Pakistan, og den var shortlistet til både National Book Award i 2009 og Pulitzer Prisen i 2010. Den omhandler et samfund som jeg ikke kender meget til, og jeg glæder mig meget til at læse den, for den lyder rigtig spændende. Den skulle omhandle alt fra societykvinder, der har råd til at shoppe i alverdens storbyer til desperate tjenestepiger.

søndag den 6. oktober 2013

Gemte og glemte skatte #8


 
Efteråret har gjort sit indtog og med det kommer de første loppemarkeder i lange tider. Jeg var tidligt oppe i morges for at stå i kø til et af mine yndlingsloppemarkeder, jeg plejer altid at komme hjem med et eller andet, og i dag fandt jeg tre bøger, som jeg blev nødt til at have med hjem. Når jeg er til loppemarked, plejer jeg at skynde mig hen til bøgerne, først går jeg rundt om bordene og skimmer titler, og så plejer jeg at tage en "langsommere" runde bagefter, hvor jeg ofte får øje på nogle bøger, som jeg i første omgang ikke så. Man skal være hurtig til disse loppemarkeder, for flere personer fra antikvariater går rundt og køber op, og de er hurtige til at spotte de nye og populære bøger, heldigvis køber jeg tit bøger, som ikke er "populærlitteratur", så jeg plejer at kunne have de bøger, jeg gerne vil have i fred.

I dag fandt jeg følgende:
 
"Arseniktårnet" af Anne B. Ragde som jeg endnu ikke har læst noget af, men som jeg har hørt meget godt om, og jeg har tit beundret forsiden af denne bog, så jeg skyndte mig at snuppe den, da jeg så den på de lange borde fyldt med bøger.

"Neverwhere" af Neil Gaiman, jeg blev så glad, da jeg spottede denne bog, for Gaiman er i toppen af min læseliste i øjeblikket, jeg har aldrig læst noget af ham, men hans forfatterskab er jo helt uundgåeligt, når man kender Rikke, for hun taler altid så vidunderligt smukt om hans bøger. Jeg glæder mig.

"Folkene på Hemsö" af August Strindberg, jeg vil gerne læse mere af Strindberg, og da jeg så denne lille fine bog, synes jeg, at den også skulle med mig hjem.

20 kroner gav jeg for de tre bøger, så det var helt fint, der var desværre ikke så mange bøger, som der plejer at være til dette loppemarked, men er stadig rigtig glad for de bøger, jeg fandt, og jeg glæder mig til flere loppemarkeder i efteråret.
 
 

fredag den 4. oktober 2013

Hunger Games - the movie




Det er ikke mange uger siden, at jeg læste Huger Games trilogien (anmeldelser på de sidste to bøger er på trapperne), jeg havde bare ikke set filmatiseringen af den første bog endnu, så Rikke og jeg bestemte os for at holde en hyggeaften, så jeg kunne få set filmen. Jeg må sige, at den på mange punkter virkelig levede op til forventningerne, jeg var jo rigtig begejstret for bogen, hvilket faktisk overraskede mig, for jeg læser sjældent bøger i den genre, men var utrolig imponeret, faktisk så imponeret at jeg her på bloggen gav den 5 stjerner. Filmen havde en masse gode spændingsmomenter, som var blevet overført rigtig flot fra bog til film. Jeg synes f.eks. at det var en rigtig fin detalje at se bag om the Hunger Games, et valg som jeg faktisk ikke havde forventet ville fungere så godt, som det gjorde, men som, jeg synes, gav en helt anden dybde til spillet. Jeg må dog sige, at der var visse ting, som jeg blev skuffet over, og de fleste har faktisk at gøre med ting, der bliver uddybet i de følgende bøger; f.eks. brochen som Katniss her ikke længere får af Madge, jeg synes historien bag den broche, som man får fortalt i de senere bøger, er så rørende og sådan et stærkt budskab, at jeg er rigtig ærgerlig over, at det ikke var taget med. Også ulvehundene til sidst var jeg skuffet over, jeg synes slet ikke de var skræmmende nok, for i bogen gjorde de virkelig et stort indtryk på mig, detaljen med øjnene synes jeg var så speciel og utrolig skræmmende, at det var ærgerligt, at de i filmen havde valgt ikke at tage det element med.
Når det kommer til castet, må jeg sige, at jeg er godt tilfreds, jeg synes Jennifer Lawrence gør det så fint i rollen som Katniss, og generelt er de fleste af personerne nogenlunde, som jeg havde forestillet mig dem, dette gælder specielt Rue, Caesar og Peeta.  Og hatten af for Effie spillet af Elizabeth Banks som er ramt spot on!

Alt i alt en rigtig god film og en fin filmatisering af en rigtig god og spændende bog. Jeg glæder mig nu meget til at se "Catching Fire" i biografen, og jeg krydser fingre for, at den er mindst lige så vellykket.

onsdag den 2. oktober 2013

Bogforum 2013


Så blev programmet for Bogforum 2013 i Bella Centret endelig offentliggjort. Der er traditionen tro en masse forskelligt, og jeg glæder mig allerede, jeg har nu kigget programmet igennem en enkelt gang, og der er allerede en masse ting, jeg gerne vil se og høre; Jesper Langberg, Ghita Nørby, David Nicholls, Huxi Bach (om hvorfor det er sexet at læse - det kan man jo ikke gå glip af!), Geo, Maria Helleberg og jeg kunne blive ved! Nå ja så er der også i hvert fald tre af mine gamle undervisere, der skal være med, det er da også lidt sjovt!

Jeg er så fascineret af den variation, som man kan opleve på Bogforum, der er noget for enhver smag. Jeg synes f.eks. at det er ret fedt, at der er en madscene, hvor alle de kendte kokke kan lave mad og tale om deres bøger. Jeg synes det er så dejligt at man kan kombinere så mange forskellige genre, børnelitteratur, biografier, kogebøger, krimi, faglitteratur, romaner og lyrik. Bogforum formår at ramme bredt, når de udtænker deres program, for selvom der er en masse madlavning og hyggesnak, er der stadig plads til lyrik og professorer, der fortæller om deres nye udgivelser, det er dejligt, at man kan forene disse verdner.

Jeg har kun været til Bogforum én gang tidligere, det var sidste år, og jeg nød hvert sekund af det, selvom der er en masse mennesker, er der bare en helt speciel stemning, man er sammen med en helt masse, der alle elsker litteratur og læsning. Man er omgivet af bøger, bøger og atter bøger, og det er så hyggeligt at gå rundt fra scene til scene og lytte til forfattere, bogelskere og skuespillere tale om litteratur. Jeg købte egentlig ikke særlig mange bøger, men kom hjem med en masse gode oplevelser.

Jeg glæder mig til dette års Bogforum, og jeg håber at finde ny inspiration til god læsning, høre en masse spændende mennesker og ikke mindst have en helt fantastisk oplevelse blandt bogelskere.

 
Link til Bogforums program: her